Koffietijd

Het programma

Koffietijd is het gezelligste moment van je ochtend. Het is al meer dan tien jaar het dagelijkse, live, feelgood ochtendmagazine van RTL4, elke werkdag van 10 tot 11 uur, dat informeert, inspireert en verrast met lekkere gesprekken, actuele informatie, praktische adviezen en een hoop warmte, plezier en gezelligheid. De presentatie is in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens. Dagelijks kijken gemiddeld ruim 180.000 mensen naar het televisieprogramma. Online bereiken we een trouwe groep van ruim 114.000 volgers op Facebook en meer dan 43.000 volgers op Instagram. Koffietijd is een sterk merk. Ruim 90% van de Nederlanders kent het programma.

Vraag van de klant

PLUS constateerde dat consumenten stress ervaren rondom het maken van het kerstdiner.

Plus & Koffietijd

Goed eten is samen eten. En als het om kerst gaat: ook samen koken!

Koffietijd bouwde een week lang op naar de allereerste twee uur durende Koffietijd kookspecial: ‘Proefkoken met Koffietijd’. Zaterdagmiddag 14 december stond Nederland in de keuken en in twee uur kookten we integraal een compleet kerstdiner onder professionele begeleiding van de Koffietijdchefs.

TV & Social media

Alle ingrediënten kwamen samen tijdens de uitzending: het proefkoken, de influencers (die online hulp boden), hun volgers én de kijkers die thuis meekookten. Deze live special is groot aangekondigd met behulp van speciale kijk-naar promo’s en met een tweede in-program-moment in RTL Boulevard. Uiteraard werden Koffietijd, Vijf Uur Live en de promo’s ge-billboard ten behoeve van extra exposure voor PLUS. En om het crossmediale verhaal helemaal compleet te maken, streamden we de uitzending live op Facebook voor iedereen die geen TV in de buurt van de keuken heeft.

Resultaat

33.500 thuiskoks keken de livestream om met ons rollades te vullen en toetjes te maken. Zij stelden honderden vragen aan het Proefkookpanel en lieten sociale media volstromen met ruim 1000 #proefkoken posts. De Proefkookcontent is aandachtig en veelvuldig (vooraf) gelezen met meer dan drie keer zo veel pageviews en een ongekende gemiddelde leestijd voor gesponsorde content van > 2 minuten. En niet alleen de boodschappers vonden deze actie geslaagd: onze influencers leverden ongevraagd meer dan 5x de afgesproken content met fantastische engagement rates tot wel 10%.

Er zijn 7.6 miljoen contacten in de doelgroep gerealiseerd én het raakt de juiste snaar: het imagostatement ‘PLUS inspireert’ stijgt van 12% naar 23%. Bovendien gaf 77% aan dat de campagne écht goed bij PLUS past en heeft 33% een positiever beeld van PLUS na sponsoring van de Proefkookpecial. We kunnen dan ook terecht stellen dat de PLUS Proefkooktrend gezet is!

Social media